Yabancı Uyruklu Kadın veya Erkeğin Evlilik Başvurusunda Getirmesi Gereken Evraklar.
1- Kendi ülkelerindeki yetkili makamlardan veya ülkelerinin Türkiye deki konsolosluklarından alacakları EVLENME EHLİYET BELGESİ (Medeni Hal Belgesi/Bekârlık Belgesi) getirilecektir. Eğer Evlenme Ehliyet Belgesinde; anne - baba ismi, doğum yeri ve tarihinden her hangi biri yer almıyor ise ayrıca DOĞUM BELGESİ 'de getirilecektir.
-
Belgeler ülkelerinin Türkiye'deki Konsolosluğundan alınırsa; Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğüne onaylatıldıktan sonra noter tasdikli Türkçe tercümesi yapılacaktır. Eğer ülkelerinin Ankara'daki Büyük Elçiliğinden alınırsa Dışişleri Bakanlığımıza onaylatmaları gerekmektedir.
-
Belgeler kendi ülkelerinden getirilirse; O ülkedeki Türkiye Büyükelçiliği'ne onaylatıldıktan sonra Türkiye'de noter tasdikli Türkçe tercümesi yapılacaktır.
-
Eğer belgeler Apostille (Uluslararası Kaşe) 'li olarak almış ise; Sadece Türkiye'de noter tastikli Türkçe tercüme yaptırılması yeterlidir.
-
Eğer belgeler Türkçe'nin de içinde yeraldığı çok dilde düzenlenmiş ise; Belgeler tasdike yönelik herhangi bir işlem görmeden doğrudan kabul edilerek işleme alınır.
2- Eğer pasaport yoksa; ÜLKE KİMLİĞİ getirilecektir.
-
Pasaportun veya Ülke Kimliğinin Türkiye'de noter tasdikli Türkçe tercümesi yapılacaktır.
-
Eğer Pasaport ile başvuru yapılıyor ise; Pasaportun Vizesi süresi geçmemiş olmalıdır. (Vize süresi verilecek nikah gününü kapsamalıdır.) Vize dolmuş ise Vize Yenilemesi veya İkametgah Tezkeresi (Oturma İzin Belgesi) getirilmelidir.
-
Eğer Ülke Kimliği ile başvuru yapılıyorsa; İkametgahTezkeresi veya Tütkiye'ye giriş yaptığı tarihi gösteren Seyahat Belgesi getirilecektir.
( Hiçbir Belgenin tarihi dolmamış olmalıdır.)
3- Sağlık Ocaklarında aile hekiminden alacakları; Evlilik için sağlık raporu getirilecektir.
-
Raporlar fotoğraflı ve kaşeli olmalıdır. Genelgenin gereği tetkiklerin yapıldığına dair bilgileri kapsamalıdır. ( ayrıca Erkeğin raporunda kalıtsal kan hastalıkları testinin HPLC taramasının yapıldığı da yazmalıdır.)
4- 4 (Dört) adet vesikalık fotoğraf getirilecektir. Son altı ay içinde çekilmiş olmalıdır.
RESMİ HARÇ BEDELİ :
Yabancılarla Evlilik İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
-
Evraklar ilgili kurumdan alındığı tarihten itibaren 6 (altı) ay geçerlidir.
-
Belgenin aslı ve Türkiye'de yapılan noter tastikli Türkçe tercümesi ile birlikte kabul edilerek işleme alınır.
-
Fahri Konsolosluklardan alınacak belgeler geçersizdir.
-
Tercümesi yapılan Bekârlık Belgesi,Doğum Belgesi,Pasaport ve diğer belgelerin tümünde kişisel bilgilerin (adı,soyadı,doğum yeri,doğum tarihi,anne adı,baba adı)birebir aynı olması gerekmektedir.Tek bir harf veya karakter farklılığında işlem yapılmaz.
-
Evlenme Ehliyet Belgesi (Medeni Hal Belgesi/Bekârlık Belgesi)'nde kişinin son medeni hali; Bekâr,Dul veya Boşanmış şeklinde ifade edilmelidir.
-
Eğer yabancı uyruklu bayan boşanmış veya dul ise boşanma veya dul kaldığı tarih belgelerde yer almalıdır.
-
Yabancı uyruklu kişi Türkçe bilmiyorsa; Başvuruda Evlendirme Memurluğu tarafından hazırlanacak Evlendirme Beyannemesini kendi dilinde noter tasdikli tercümesini yaptıracaklardır. Nikah esnasında ise yeminli tercüman getireceklerdir..
-
Vize süresi;müracaat sırasında ve müracaatı takip eden nikah günü rezervasyonunda dolmammış şekilde olmalıdır.
-
Eksik evrak ile yapılan müracaatlar kesinlikle kabul edilmez.
Müracaatlar hafta içi mesai saatleri içerisinde yapılmaktadır.
Müracaat saatleri: 08:30 – 12:30 13:00 - 17:00 arasında yapılabilir.
Evlendirme Memurluğu İletişim : 444 4 597
Adres : Arnavutköy Belediyesi Yeni Yönetim Merkezi/Taşoluk Mah.Kazım Karabekir Cad.No:88 Arnavutköy / İstanbul